preskoči na sadržaj
 

TERENSKA NASTAVA UČENIKA 7. I 8. RAZREDA

Učenici su 7.a i 8.a razreda zajedno sa svojim učiteljicama Anitom Pacak, razrednicom 7.a razreda, te Brankicom Matijašec, razrednicom 8.a razreda, 22. listopada 2019. godine realizirali terensku nastavu u Zagrebu.


Došavši u Zagreb, prvo su razgledali Glavni željeznički kolodvor te se okrijepili i poigrali u adrenalinskom parku.

Potom su posjetili Tiflološki muzej gdje su se kroz edukativnu radionicu upoznati s pismom za slijepe i slabovidne osobe te ušli u Tamnu sobu. Tamna soba, kao što joj ime govori, u potpunom je mraku. Njome se učenicima približila i osvijestila nemogućnost primanja informacija iz okoline pomoću vida. S druge strane svatko je imao mogućnost osvijestiti i upotrijebiti sva svoja ostala osjetila – sluh, njuh, okus i opip. Učenici su Tiflološki muzej prepoznali kao instituciju koja posjeduje dokumentiranu zbirku koja služi znanstvenim istraživanjima, obrazovanju te upoznavanju posebnosti slijepih i slabovidnih osoba. Jedan je od rijetkih specijalnih muzeja u Europi koji se bavi problematikom osoba s invaliditetom, poglavito osoba oštećena vida.

Uslijedio je posjet Muzeju iluzija. U Muzeju iluzija učenici su ušli u fascinantni svijet iluzija koji je poljuljao povjerenje u njihova osjetila, oduševio ih, potpuno zbunio. Kroz zabavne i atraktivne varke naučili su mnogo o vidu, percepciji, ljudskom mozgu i znanosti. Učenici su se s ogromnim zanimanjem u prostoru za igru prepustili didaktičko-logičkim igračkama i zagonetkama.

U laganoj šetnji razgledali su uži centar grada. Boravak u Zagrebu nastavio se u Zagrebačkom gradskom kazalištu „Komedija“ gdje su učenici uživali u predstavi Zaljubljeni Shakespeare u kojoj se na komičan način prikazuju ljubavne avanture mladog Williama Shakespearea. Gledajući predstavu, trebali su prepoznati i uspoređivati glavna obilježja i sastavnice umjetničkih dramskih ostvarenja te osnovne načine na koje su sadržaji stvarnoga ili izmišljenoga života obrađeni u dramskomu obliku. Usustavljali su znanje o kazalištu te prepoznavali kazališna izražajna sredstva. Pri tome su njegovali ljubav prema dramskoj umjetnosti. Puni dojmova, obogaćeni novim znanjima te veselog raspoloženja vratili su se svojim kućama.

učiteljica voditeljica: Brankica Matijašec

               

             

               

              Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: JASENKA MARMILIĆ   datum: 23. 10. 2019.

Tražilica

Kalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Forum

Arhiva dokumenata

Korisni linkovi
Linkovi

Dnevni tisak


Korisno
preskoči na navigaciju