2018-09-24 09:50:37

ČITAJMO ZAJEDNO, ČITAJMO NAGLAS - ZABORAVLJENE KNJIGE

24. rujna započeli smo aktivnosti projekta ''Čitajmo zajedno, čitajmo naglas: zaboravljene knjige'' u kojeg su ove godine uključeni učenici 5. razreda.

Projekt se održava na nacionalnoj razini, a uključene su osnovne škole iz većine županija Republike Hrvatske. Inicirao ga je knjižničar Denis Vincek iz OŠ Ante Kovačića Zlatar s ciljem da učenici čitaju zajedno, da čitaju naglas i to knjige koje su pomalo zaboravljene. To su knjige koje su na policama knjižnica, a nisu u obveznoj lektiri no unatoč tome su lijepe i vrijedne. 

Nakon što je knjižničarka dogovorila provođenje projekta s učiteljicom hrvatskog jezika Brankicom Matijašec, odabrana je knjiga koju ćemo pročitati. Bit će to knjiga ''Čičak u kosi'' Branke Grakalić, zbirka nostalgičnih priča o djetinjstvu.

Prvu priču pročitala je knjižničarka, a na sljedećim susretima ugostit ćemo ravnateljicu, učiteljice, mame i sve one koji budu htjeli s nama čitati. Čitat ćemo u knjižnici, razredu, školskom kutku za odmaranje.

Nakon svakog čitanja učenici će se kreativno izražavati i razgovarati o pročitanome. Na završnici projekta u Zagrebu dvoje učenika iz razreda će na kreativan način predstaviti knjigu koju su čitali.

 

 

 

 


Osnovna škola Antuna Mihanovića Petrovsko