2022-06-03 11:56:59

IZVANUČIONIČKA NASTAVA PETAŠA I ŠESTAŠA

Za učenike 5.a, 5.b, 6.a i 6.b razreda, koji su bili željni upoznavanja drugih krajeva Republike Hrvatske, a kako bi razvijali ljubav prema prirodnoj i povijesnoj baštini domovine te svijest o potrebi zaštite, očuvanja i poštivanja istih, organizirana je izvanučionička nastava u NP Plitvička jezera i Aquatiku u Karlovcu u pratnji njihovih razrednica Anite Pacak, Marte Klarić Adanić, Antonije Čekolj i Brankice Matijašec. 

Polazak  je bio ispred škole u Petrovskom u jutarnjim satima. Vožnja autobusom nastavljala se autocestom do Karlovca te dalje do Plitvičkih jezera. Dolaskom u Plitvička jezera uslijedilo je razgledavanje. Nacionalni park Plitvička jezera najstariji je i najveći nacionalni park Republike Hrvatske. Plitvička jezera upisana su na UNESCO-ov Popis svjetske baštine. Tijekom lagane šetnje učenici su uživali u ljepotama impozantnih slapova  Gornjih i Donjih jezera.

Učenici su ručali u restoranu te u pratnji vodiča posjetili Aquatiku u Karlovcu. Aquatika, slatkovodni akvarij, jedini je potpuno slatkovodni akvarij u Hrvatskoj. Prikazuje iznimno bogatstvo hrvatskih rijeka, jezera, bara i močvara na jednom mjestu. Učenici su se puni dojmova i obogaćeni novim znanjima vratili u Petrovsko u večernjim satima. 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 


Osnovna škola Antuna Mihanovića Petrovsko