2020-11-06 09:13:52

NAŠA MALA KNJIŽNICA

Ove školske godine opet smo se uključili u projekt Naša mala knjižnica. Radi se o projektu za poticanje čitanja koji provodimo u suradnji s izdavačkom kućom Ibis grafika.

Učenici 3./4.a razreda PO Slatina, njihova učiteljica Tina Zorko i knjižničarka Jasenka Marmilić, zajedno će čitati pristigle knjige, rješavati zadatke u kreativnim knjižicama i sudjelovati u ostalim aktivnostima predviđenima projektom, poput razmjene knjižnih junaka, pisma iznenađenja, izrade najčitateljskijeg kutića ili izrade čitateljskog vlakića. Za početak smo prolistali knjige i ponovili pravila projekta, budući da su učenici i prošle godine sudjelovali.

Osnovni cilj projekta Naša mala knjižnica je poticanje kritičkog čitanja među djecom te uz veće promotivne aktivnosti bolje predstaviti autore i povećati interes za njihove knjige te povećati publiku i stvoriti kritičke čitatelje. Naša mala knjižnica je međunarodni projekt koji okuplja šest europskih država koje predstavljaju svoje ponajbolje autore kako bi povećali interes za njihove knjige, te stvorili kritičke čitatelje, odnosno potaknuli čitanje među mladima. Projekt uključuje objavljivanje šest knjiga nagrađivanih autora iz Slovenije, Litve i Hrvatske, koje su namijenjene djeci u dobi od 8 do 11 godina. U Hrvatskoj knjige objavljuje izdavačka kuća Ibis grafika s kojom se i surađuje u provođenju projekta.

 

 

 


Osnovna škola Antuna Mihanovića Petrovsko